Viser 1–16 af 21 resultater

Filter»

Kulhydrater

Vi har som mennesker brug for kulhydrater i vores kost, for at kunne arbejde og fungere optimalt. Afhængigt af dine kostvaner, kan det være en god idé at overveje at supplere med tilskud af ekstra kulhydrat. Det kan eksempelvis være som kilde til hurtigt optageligt kulhydrat efter træning.

Her hos Fitspotter finder du et bredt udvalg af let optagelig kulhydrat, så du kan få det optimale ud af dit hårde arbejde i træningscenteret. Har du brug for ekstra energi, men får du dækket dit behov for kulhydrat via den normale kost? Så kan du i stedet overveje at benytte Pre-Workout før træning, eller at indtage koffeinpiller cirka 30 minutter før turen går til fitness centeret.

Hvad er kulhydrater?

Kulhydrater er energigivende næringsstoffer der findes i mad. Det vil sige at kulhydrat i teorien er kroppens benzin, der benyttes når kroppen skal arbejde. Hvis vi arbejder hårdt, så vil vi have brug for mere energi, end hvis vi ligger på sofaen hele dagen.

Selvom mange fejlagtigt er skræmte af kulhydrater, bør de være en fast del af en sund og varieret kost. Hvis du ved at du skal yde, eller allerede har trænet hårdt? Så kan kulhydrat som tilskud til din træning, være medvirkende til at øge dit energiniveau og skabe forbedrede resultater.

Kulhydrat efter træning

Når kulhydrater indtages, frigives der i kroppen insulin. Kort fortalt har denne insulin en anabol effekt, hvilket øger muskelproteinsyntesen. Mange er glade for at spise hurtigt optagelige kulhydrater lige efter træning, i håb om at kunne snyde kroppen til at optage ekstra næring lige efter kroppen og musklerne er godt brugte og har brug for næring.